Vokser på nett

Nettbaserte tjenester er i vinden som aldri før. Gründer Jan Tore Holen har de siste årene bygget opp Conta Group som leverer regnskapstjenester på nett. Nylig fikk de investor Erik Must med på laget.

Vokser med nettbaserte regnskapstjenester

Conta Group ble startet av gründer Jan Tore Holen for over ti år siden og tilbyr en hel rekke tjenester for små- og mellomstore bedrifter. Konsernet har over 100.000 brukere og mer enn 60 ansatte med kontorer i Stavanger, Orkanger, Ålesund, Oslo og Brasil, i tillegg til et dyktig team av programutviklere som holder til over hele verden. 

Erik Must med på laget

Erik Must er på 32. plass i bladet Kapitals oversikt over Norges rikeste i 2019 og gikk tidligere i år inn med flere titalls millioner kroner i Conta Group AS. Selskapet verdsettes til et tresifret millionbeløp og Must vil eie noe over 10 prosent av aksjene i selskapet. Holen vil framover eie i overkant av 70 prosent av selskapet han har bygget opp. Dialogen mellom partene har pågått gjennom et år, og avtalen kom på plass akkurat i det koronakrisen var et faktum, sier Holen til Sunnmørsposten.

Erik Must 2.jpg
Investor Erik Must

Nye muligheter

Kapitalen bidrar med gir oss arbeidsro i disse krevende tidene, samtidig som det gjør at vi i større grad kan gripe muligheter i tida framover. Vi er overbevist om at vi kommer til å stå sterkt når den verste stormen rundt covid-19 har gitt seg.

Jan Tore Holen til Sunnmørsposten

Erik Must er medeier i blant annet Kongsberg Gruppen, Borregaard, Arendals Fossekompani, forlaget Gyldendal, og han har store aksjeposter i Dagens Næringsliv og i mediekonsernet Polaris Media. Must Invest er ett av investeringsselskapene hans.

– Jeg er imponert over det jeg har sett av Conta og Jan-Tore. Conta har høye og langsiktige ambisjoner, kombinert med konkrete planer og god styring i det daglige, uttaler Erik Must om investeringen, i en pressemelding.

Skal vokse videre i Ålesund

Å få en stor investor med på laget betyr muligheter for videre vekst for Conta, både ved hovedkontoret i Ålesund og ved de andre kontorene. For hovedkontoret blir værende i Fremmerholen, forsikrer Holen. Der har selskapet nå rundt 30 ansatte, fordelt på regnskap og programvare. De nettbaserte tjenester som vi tilbyr er ettertraktet, og erfaringsmessig blir det en oppblomstring av nyregistrerte små og mellomstore bedrifter etter en utfordrende periode, sier Holen.